5 April 2022

Hoe je woonkamer inrichten met tv-meubel en haard?   

Gezellig tv kijken in de zetel terwijl je geniet van de warmte? Eenmaal je een kachel of haard hebt, kan je niet meer zonder. Maar het is belangrijk dat zowel de kachel als de tv een eigen plekje hebben zonder dat de woonkamer te vol of onrustig aanvoelt. We geven je enkele tips hoe je deze twee elementen in je interieur verwerkt.  

Enkele aandachtspunten voor een haard in je woonkamer  

Elke woonkamer is anders. Wat in de ene woonkamer past, werkt misschien bij jou helemaal niet. Zo is het belangrijk om te kijken naar de grote van de ruimte. Een woonkamer is misschien klein, maar door de juiste inrichting kan de ruimte groter aanvoelen. Op basis daarvan kan je beslissen of je een vrijstaand toestel wil of een tv-meubel waarbij de haard wordt ingebouwd. Alles is afhankelijk van de situatie en je persoonlijke stijl. Als je één grote muur ter beschikking hebt, is een gecombineerde optie misschien wel een goede keuze. Hieronder bespreken we beide opties zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

1.

Een vrijstaande haard  

Met een vrijstaande haard creëer je op een makkelijke manier een authentiek gevoel. Over het algemeen neemt een vrijstaande kachel minder ruimte in. Daarnaast kan een ingebouwde haard slechts op enkele plaatsen geïnstalleerd worden, terwijl een vrijstaande kachel vrijwel overal kan staan. Natuurlijk zijn er enkele dingen waarmee je rekening moet houden zoals het rookkanaal en andere technische zaken. Door het tv-meubel van het toestel los te trekken, kan de stralingswarmte zich onbelemmerd verspreiden. De warme lucht kan meteen de ruimte in zonder hinder van een ombouw.

2.

Een tv-meubel met ingebouwde haard: op maat 

Een tv-meubel met ingebouwde haard is vooral interessant als je een grote vlakke muur ter beschikking hebt in je woonkamer. Door beide elementen met elkaar te combineren, creëer je een mooi geheel met een luxueuze uitstraling. De saaie muur krijgt zo veel meer dimensie. De installatie is brandvrij en via een terugvallende plint, sleuf of rooster wordt de warmte afgegeven aan de ruimte.  

 Het grote voordeel van deze optie is dat we alles op maat maken. We stemmen het meubel met ingebouwde haard volledig af op jouw noden en smaak. De afwerking past volledig in jouw interieur. We hebben een breed gamma aan inbouwhaarden. Zo is er voor ieder wat wils. Benieuwd welke stijl bij je past? Ontdek het in deze blogpost.

Bij JDB Haarden en interieur dagen we onszelf uit om verder te gaan dan de standaard. We gaan steeds op zoek naar de beste oplossing voor jouw situatie. Met onze kwalitatieve materialen en jaren ervaring kan je binnenkort genieten van je gloednieuwe haard, ingebouwd of vrijstaand.  

Ontdek ons aanbod en kom langs in onze showroom We helpen je graag verder met al je vragen en geven je vrijblijvend interieuradvies.

Tot snel!  

AFSPRAAK

Exclusieve haard, custom haardwand of maatwerk voor je interieur? Reken op onze haardverwarmende interieuroplossingen met advies op maat. 

Newsletter

Stay informed about our realizations, new products, fireplace and interior design tips and upcoming trends.
Thanks for your subscription!
You will soon receive your first JDB newsletter.