1 May 2022

TV-kast met ingebouwde haard: 4 x inspiratie voor jouw interieur

Met een kachel of haard creëer je meteen een gezellige en warme sfeer. Maar hoe integreer je deze sfeermaker nu het best in jouw interieur? Of je nu kiest voor een landelijke, moderne of industriële look, op deze manier passen je sfeerhaard en je tv-meubel perfect samen als één geheel.

Waarom kiezen voor een ingebouwde haard?  

Bij JDB Haarden en interieur kunnen we je gloednieuwe haard combineren met je tv-meubel. Een ingebouwde kachel is de eyecatcher in elke ruimte. Zo integreer je je haard op een luxueuze manier zonder dat het geheel te druk aanwezig is in de ruimte. De tv-kast met ingebouwde haard wordt volledig op maat gemaakt. Daarbij houden we rekening met jouw noden en wensen. We stemmen de installatie af op jouw smaak. Benieuwd welke interieurstijl bij je past? Ontdek het hieronder.  

4 x interieurinspiratie met een inbouwhaard  

Het tv-meubel met ingebouwde haard wordt helemaal een onderdeel van je interieur. Het is belangrijk dat de installatie uiteraard bij de stijl van de ruimte past. Wij lichten alvast vier verschillende stijlen toe. 

1.

Ingebouwde kachel voor een industrieel interieur

Wanneer je kiest voor een ingebouwde kachel met een industriële uitstraling, ben je waarschijnlijk fan van een stoere en robuuste sfeer. Je voorkeur gaat uit naar onbewerkte materialen om zo een industrieel kantje toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld maar aan een bakstenen muur en grof hout. Je kleurkeuze is iets soberder. Kleuren zoals grijs, bruin of zwart zorgen voor een strakke uitstraling wat typisch is aan deze stijl. Kabels, buizen, leidingen en mechanische onderdelen blijven vaak zichtbaar. Franjes en tierlantijntjes zijn bij jou niet terug te vinden. Bij een industriële inrichting is alles net iets minder hard afgewerkt dan normaal. Natuurlijk gebeurt alles wel kwaliteitsvol.

Met onze ingebouwde haarden kunnen wij inspelen op deze specifieke stijl. Onze installaties sluiten mooi aan bij de minimalistische, maar stoere uitstraling van je interieur. Op onderstaande foto geven we je alvast een idee.

2.

Gezellige haard in een landelijk interieur 

Hangt er bij jou een knusse, gemoedelijke en warme sfeer? Dan ben jij misschien wel te vinden voor een landelijk interieur. Typisch aan deze stijl is het gebruik van natuurlijke materialen. Langs de ene kant zien we hout en steen terugkomen. Denk bijvoorbeeld maar aan houten balken en vloeren. Langs de andere kant zijn wol, katoen, linnen en riet ook populaire materiaalkeuzes. Een schapenvacht of een grote rieten mand passen bij deze stijl. De muren zijn vaak geverfd in natuurlijke aarde of pasteltinten. Je interieur straalt voornamelijk rust uit. Zetels en stoelen hebben afgeronde leuningen en ronde poten.  

Het minimalistische gevoel van een industrieel interieur is hier niet aanwezig. Accessoires en decoratie worden in overvloed gebruikt om net die gewenste warme sfeer te krijgen. Met de ingebouwde haarden van M-Design kunnen we deze warme uitstraling letterlijk versterken. Op onderstaande foto zie je hoe dat kan. 

3.

Modern interieur met ingebouwde haard  

Met de kachels van M-Design kunnen we je tv-kast en haard samenvoegen en een moderne uitstraling creëren. Wanneer je kiest voor een modern interieur, kies je automatisch voor strakke lijnen en materialen. Op die manier ontstaat er meteen een rustige uitstraling. Kenmerkend aan deze stijl zijn de open ruimtes, designer meubels, kasten en meubels op maat. Een tv-kast met ingebouwde haard past dus goed bij een modern interieur. Doorheen het huis vind je veel lichtinval en eenvoudige vormen terug. Wit en grijs zijn populaire tinten voor op de muur. Op onderstaande foto geven we je alvast een idee.  

4.

Kachel voor een klassieke look   

Tot slot hebben we ook nog de haarden van Cosyflame die passen bij een klassieker interieur. Je kan een klassiek interieur herkennen aan symmetrie en orde. Bij deze stijl staat alles mooi uitgelijnd. De meeste elementen zijn in tweevoud aanwezig. Op een schouw staat bijvoorbeeld aan elke kant dezelfde vaas. Deze interieurstijl straalt elegantie uit. Qua materialen zijn donker hout en marmer populaire keuzes. Crèmekleurige muren zal je niet snel terugvinden. Zwarte, bruine of andere donkere tinten daarentegen wel. De afwerking gebeurt vaak in het goud. Denk maar aan gouden deurklinken of woondecoratie. Op onderstaande foto tonen we hoe een ingebouwde haard in een klassiek interieur verwerkt wordt.  

De stijl van jouw interieur is niet zwart-wit. Misschien herken je duidelijk één stijl of wie weet komen elementen van verschillende stijlen terug bij jouw thuis. Wat jouw smaak ook is, bij JDB Haarden en Interieur zit je goed.  

We gaan op zoek naar een ingebouwde installatie die perfect bij je past. Ontdek ons aanbod en kom langs in onze showroom. We helpen je graag verder met al jouw vragen en geven je vrijblijvend interieuradvies. Tot snel!  

AFSPRAAK

Exclusieve haard, custom haardwand of maatwerk voor je interieur? Reken op onze haardverwarmende interieuroplossingen met advies op maat. 

Newsletter

Stay informed about our realizations, new products, fireplace and interior design tips and upcoming trends.
Thanks for your subscription!
You will soon receive your first JDB newsletter.