1 augustus 2024

PERIODIEK onderhoud van een gashaard of gaskachel

Een gashaard is makkelijk in gebruik. Met slechts één klik op de knop, kan je genieten van een gezellig vuur. Vergis je niet. Het toestel kan er langs de buitenkant nog wel proper uitzien, maar de binnenkant kan heel wat stof bevatten. Voor de levensduur van de gashaard en je eigen veiligheid is het noodzakelijk om je toestel goed te onderhouden.

onderhoud

Wist je dat het voor het reinigen van de binnenkant en het controleren van kritieke onderdelen, het verstandig is een professional in te schakelen?

Sommige onderdelen kan je makkelijk zelf onder handen nemen, terwijl je voor andere onderdelen beter hulp vraagt aan een ervaren vakman.

1.

maak de ruit proper

Net zoals bij een houthaard kan er vuil en roet op de ruit van je gashaard achterblijven. Maak de ruit regelmatig schoon met een zachte doek en een geschikte ruitenreiniger. Gebruik een draaiende beweging voor het beste resultaat. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt genieten van een helder zicht op het vuur.

3.

onderhoud de led-optie

Sommige gashaarden van merken als M-Design en Dru bieden een led-optie, waarmee een sfeervolle gloed wordt gesimuleerd, zelfs wanneer de haard niet brandt. Om te zorgen dat deze verlichting optimaal blijft werken, is het essentieel om de binnenkant van je haard stofvrij te houden

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze realisaties, nieuwe producten, haard- en interieurtips en komende trends.
Bedankt voor jouw inschrijving!
Je ontvangt binnenkort jouw eerste JDB-nieuwsbrief.