1 augustus 2024

Onderhoud van een bio-ethanolhaard

Een bio-ethanolhaard is een populaire keuze voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijke en stijlvolle manier om sfeer en warmte toe te voegen aan zijn interieur. Deze haarden bieden de ambiance van een echte vlam, zonder de noodzaak van een schoorsteen of rookafvoer.

OPTIMAAL GEBRUIK

Hoewel bio-ethanolhaarden relatief eenvoudig in gebruik zijn en weinig aandacht vereisen, zijn er toch enkele handelingen die je regelmatig kunt uitvoeren om de haard in topconditie te houden en de veiligheid te waarborgen.

1.

Uitschakelen van de Haard

Voordat je begint met enige vorm van schoonmaak of inspectie, is het essentieel om de haard volledig uit te schakelen. Wacht tot de haard volledig is afgekoeld, zodat je veilig kunt werken. Dit is een belangrijke stap om ongelukken te voorkomen en jezelf te beschermen tegen brandwonden.

2.

Reinig de Brander

De brander is het hart van je bio-ethanolhaard en het is belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Gebruik een zachte doek om eventuele restanten van bio-ethanol en stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Een schone brander zorgt voor een gelijkmatige verbranding en voorkomt verstoppingen.

3.

Controleer de Brander op Beschadigingen

Naast het reinigen, is het ook verstandig om de brander te controleren op eventuele slijtage of schade. Controleer of er geen scheurtjes, vervormingen of andere onregelmatigheden zichtbaar zijn. Een beschadigde brander kan leiden tot een onveilige situatie, dus als je iets opmerkt, neem dan contact op met ons voor advies.

4.

Reinig het Glas

Het glas van je bio-ethanolhaard kan na verloop van tijd dof worden door roet en stof. Gebruik een glasreiniger of een mild schoonmaakmiddel om het glas weer helder te maken. Droog het af met een zachte doek om krassen te voorkomen. Een schoon glas zorgt niet alleen voor een mooiere vlam, maar draagt ook bij aan de sfeer in je ruimte.

5.

Controleer de Voorraad Bio-Ethanol

Om te voorkomen dat je zonder brandstof komt te zitten, is het verstandig om regelmatig je voorraad bio-ethanol te controleren. Zorg ervoor dat je altijd voldoende brandstof in huis hebt, en bewaar deze op een koele, droge plaats en weg van direct zonlicht en hittebronnen.

6.

 Inspecteer de Ventilatie

Een goede ventilatie is cruciaal voor de veiligheid en prestaties van je bio-ethanolhaard. Controleer regelmatig of de ventilatieopeningen vrij zijn van obstakels en stof. Dit helpt om een goede luchtstroom te behouden, wat essentieel is voor een efficiënte en veilige verbranding.

onderhoud van een bio-ethanolhaard

Met deze eenvoudige handelingen kun je de levensduur van je bio-ethanolhaard verlengen en ervoor zorgen dat je haard veilig en efficiënt blijft werken. Door regelmatig aandacht te besteden aan je haard, kun je blijven genieten van de warme, uitnodigende sfeer die een bio-ethanolhaard biedt.

Benieuwd naar onze bio-ethanolhaarden? Maak een afspraak en ontdek de mogelijkheden!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze realisaties, nieuwe producten, haard- en interieurtips en komende trends.
Bedankt voor jouw inschrijving!
Je ontvangt binnenkort jouw eerste JDB-nieuwsbrief.